KITTEN POLICY

Wilt u één van onze kittens adopteren.
Lees dan eerst ons kitten beleid! 

Zodra de mama poes 60 dagen zwanger is slaap ik bij haar in de living. Daar worden de kindjes geboren onder mijn toezicht (de poezen “slavin” 😉). Ik blijf dag en nacht ter beschikking van de mama en haar kindjes tot de oogjes van de baby’s open zijn.

Vaak verkiest de mama poes mijn schoot of de zetel boven de werpkist om te bevallen. Als alle baby’s geboren zijn wordt het nieuwe gezinnetje in de werpkist gelegd waar een warm dekentje op hen wacht.
Elke dag worden de baby’s op hetzelfde tijdstip gewogen. Per dag moet een kleintje gemiddeld 10 gr bijkomen. Is dit niet het geval, dan worden ze bijgevoederd met het fles.

Op de leeftijd van 3 a 4 weken verhuist het gezinnetje naar een leuke tussen ren. Er is daar meer ruimte en de kindjes leren hun eerste stapjes zetten. In deze periode beginnen ze vaste voeding te eten. Dit wordt door de poezen slavin aangeleerd, mij dus 😉

Na aantal weken dringt een nieuwe verhuis zich op. De baby’s hebben meer plaats en grotere uitdaging nodig om te spelen en zich verder te ontwikkelen. Ze mogen nu verhuizen naar de blauwe ren. Ze maken kennis met hun eerste krabpaaltjes en speelgoedjes.

Als ze oud genoeg zijn om hun eerste vaccinatie te krijgen mogen ze vrij rondlopen in de living ook hun toekomstige slaven ontvangen omdat ze een bescherming hebben tegen virussen. 
Voor ons is het zeer belangrijk dat de kittens gezond, sterk en goed gesocialiseerd naar hun toekomstig “personeel” vertrekken, dat gebeurt tussen 13 à 14 weken.
Ze worden op schema ontwormd, 2 keer gevaccineerd, gechipt, geregistreerd, gecastreerd en uiteraard zijn ze vrij van parasieten.
Bij vertrek krijgen ze mee:                         
-Stamboom  
-Eigendom certificate                        
-EU pas                                                        
-Garantie                            
-Kittenpakket

Wat zijn onze verwachtingen van de toekomstige “adoptieouders”?
Liefde, liefde en nog eens liefde.

De gezondheid, de veiligheid en het geluk van het kindjes staat op de eerste plaats.  Zorg ervoor dat alles aanwezig is wat een kitten nodig heeft, wat betreft eten, water, krabpaal, slaapmandjes, prikkels, speeltjes, tot de kattenbak                            
-Als het kitten ziek is breng het zo snel mogelijk naar de dierenarts (speel zelf geen dierenarts)
-Laat het kitten nooit zonder toezicht buiten.
-Zorg dat je geen giftige planten voor katten in huis hebt ( op internet vindt je genoeg info ervoor)                            
-Sluit het kitten niet op in een aparte kamer, (katten zijn sociale wezens en hebben nood aan contact)                            
-Een kitten is geen speelgoed, (pas op met de kleine kinderen)